A JAZZTÁBOR TANÁRAI

Bolba Éva (ének) * Cseh Balázs (dob) * Farkas Péter (bőgő) * Fodor László (fafúvósok) * Gyárfás István (gitár) * Ittzés Tamás (táborvezető, hegedű) * Korb Attila (rézfúvósok, zongora) * Lukács Eszter (ének) * Nagy Iván (zongora) * Rieger Attila (gitár)


 

Bolba Éva jazzénekes, szinkronszínész, édesanya. Számos formációval lépett színpadra nem csak hazánkban, de Európa több országában, az USA-ban és Ázsiában is. 2014 óta pedig nem csak a felnőtt közönségnek énekel a jazzkoncerteken, hiszen a Bolba Éva és a JAZZterlánc formáció megálmodójaként a legfiatalabb korosztály számára írja dalait.

Cseh Balázs kiemelten érdeklődik a régi stílusú jazzdobolás, jazzdobok és a régies dobhangzások iránt, tapasztalt stúdiózenész, számos album közreműködője, több különböző stílusú zenekar tagja. Fellépett a környező országok jazzfesztiváljain, de vendégszerepelt Kenyában és Indiában is.

Dennert Árpád Magyarországon a legkeresettebb klarinétos-szaxofonon a klasszikus jazz műfajain belül. Több állandó formáció (Árpi Show, PapaJazz, Benkó Dixieland Band) tagja, játékát számos lemezfelvétel őrzi.

Farkas Péter (Bubu) a Farkas Gábriel Band tagja, több formációban aktív bőgős és basszusgitáros, jelenleg Kecskeméten él és tanít.

Gyárfás István (Gyafi) az egyik legtapasztaltabb és legnépszerűbb magyar jazzgitáros. A jazzma.hu olvasói és szerkesztői több alkalommal őt választották meg az év gitárosának, 2016-ban a szakma Szabó Gábor életmű-díjjal jutalmazta munkásságát.

Ittzés Tamás a tábor vezetője, hegedűművész, a Debreceni Egyetem docense, zeneszerző, a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band zongoristája. A táborban hegedűt tanít és felel minden szervezési kérdésért.

Korb Attila elsősorban jazzharsonás, de
kiválóan trombitál, szárnykürtözik,
valamint basszusszaxofonosként és zongoristaként is aktív. 1997-2018 között a Bohém Ragtime Jazz Band tagja volt, akikkel bejárta Európa és Amerika
legnagyobb fesztiváljait. 2007-ben megnyerte a Magyar Rádió Jazzharsona Versenyét, 2010-ben az európai EBU Big Band első harsonása volt. Szabadúszó jazzmuzsikus, több magyar és külföldi formáció tagja (Modern Art Orchestra, PapaJazz, Rollini Project stb.) folyamatosan koncertezik szólistaként és zenekari tagként Európa-szerte.

Lukács Eszter jazzénekesnő immár húsz éve jeles szereplője a magyar jazznek. Rendszeresen fellép a hazai zenei élet kiválóságaival és az évek során sokat szerepelt külföldön is aktuális zenekaraival. Gyakran látható duó, trió formációkban, 2017 óta tagja az ÁrpiShow zenekarnak, amely a hagyományos swingzene egyik legjobb itthoni képviselője. Gyönyörű hangja és bájos személyisége üdítő színfoltja a színpadoknak. Színpadi karrierje mellett a Premier Művészeti Szakgimnázium és AMI énektanára.

Nagy Iván a stride-zongorázás szerelmese, megfordult a swinget játszó magyar zenekarok többségében, jelenleg a Benkó Dixieland Band zongoristája. Karvezetés diplomáját a Zeneakadémián szerezte, német nyelvtanárként dolgozik. Zongoristaként szólóban és különféle zenekarokkal is örömmel játszik.

Rieger Attila a Kőbányai Zenestúdióban és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszakán végezte tanulmányait. A magyar jazzélet aktív közreműködőjeként játéka hallható többek között a Fonogram-díjas Juhász Attila Jazz Quartetben, a Magyar Rhapsody Projekben, valamint saját együttesében, a Rieger Rhodes Quartetben. 2013 óta a váci Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium jazz-szakán oktat.